Zöldbableves
Hozzávalók:
• 1 üveg zöldbab
• 1 liter tej (legalább)
• 2 dl tejföl
• kevés zsír vagy olaj
• liszt
• csemegepaprika
• só
1. Elkészítjük a rántást: 2diónyi zsírt felolvasztok és beleteszek 2 fakanálnyi lisztet.
2. Amikor szép mandulaszínűre sült a liszt, felöntöm annyi vízzel (2-3dl) amennyivel nem lesz csomós, hanem szépen kavargathatóvá válik.
3. Tegyünk bele 2 kiskanál csemegepaprikát is.
4. Hozzáadom a zöldbabot levével együtt, hagy főjön fel. Sózni ne felejtsük el!
5. Közben elkészítjük a habarást egy shakerben: 1 kispoharas tejföl, 2 evőkanál liszt és 2-3dl tej összeadásával.
6. Ha felfőtt a bab, adjuk hozzá a habarást, a shakerbe öntsünk egy decinyi vizet amivel kiöblítjük, mehet az is a levesbe., plusz úgy 2-3dl tejet. Majd sózzuk, felöntjük még úgy 1liter tejjel, vagy amennyi van és megvárjuk míg felfő.