Zöldbableves

 

Hozzávalók:

• 1 üveg zöldbab

• 1 liter tej (legalább)

• 2 dl tejföl

• kevés zsír vagy olaj

• liszt

• csemegepaprika

• só

 

1. Elkészítjük a rántást: 2diónyi zsírt felolvasztok és beleteszek 2 fakanálnyi lisztet.

2. Amikor szép mandulaszínűre sült a liszt, felöntöm annyi vízzel (2-3dl) amennyivel nem lesz csomós, hanem szépen kavargathatóvá válik.

3. Tegyünk bele 2 kiskanál csemegepaprikát is.

4. Hozzáadom a zöldbabot levével együtt, hagy főjön fel. Sózni ne felejtsük el!

5. Közben elkészítjük a habarást egy shakerben: 1 kispoharas tejföl, 2 evőkanál liszt és 2-3dl tej összeadásával.

6. Ha felfőtt a bab, adjuk hozzá a habarást, a shakerbe öntsünk egy decinyi vizet amivel kiöblítjük, mehet az is a levesbe., plusz  úgy 2-3dl tejet. Majd sózzuk, felöntjük még úgy 1liter tejjel, vagy amennyi van és megvárjuk míg felfő.