Gyümölcsleves
Hozzávalók:
• 1 üveg meggy vagy cseresznye
• cukor
• só
• 1l tej
• 1 kicsi tejföl
• liszt
• tojás
1. Az üveg meggyet levével együtt fazékba öntjük és lassú tűzön főzzük.
2. Tegyünk bele evőkanál cukrot és egy evőkanálhegynyi sót.
3. Ha felfőtt tegyük bele a liter tejet, de egy keveset hagyjunk a habaráshoz.
4. Egy shakerben elkészítjük a habarást: elkeverünk 1 tejfölt, 2kanál lisztet és egy tojást. Fonsot, hogy csomómentes legyen. Pici tej mehet hozzá, vagy a levesből egy kevés.
5. A csomómentes habarást beletesszük a levesbe, alaposan elkavarjuk, majd lassú tűzön kb. 40perc alatt készre főzzük.
6. Ha almát is szeretnénk bele tenni, azt az utolsó 10 percre tegyük csak, hamar megpuhul.