Gyümölcsleves

 

Hozzávalók:

• 1 üveg meggy vagy cseresznye

• cukor

• só

• 1l tej

• 1 kicsi tejföl

• liszt

• tojás

 

1. Az üveg meggyet levével együtt fazékba öntjük és lassú tűzön főzzük.

2. Tegyünk bele evőkanál cukrot és egy evőkanálhegynyi sót.

3. Ha felfőtt tegyük bele a liter tejet, de egy keveset hagyjunk a habaráshoz.

4. Egy shakerben elkészítjük a habarást: elkeverünk 1 tejfölt, 2kanál lisztet és egy tojást. Fonsot, hogy csomómentes legyen. Pici tej mehet hozzá, vagy a levesből egy kevés.

5. A csomómentes habarást beletesszük a levesbe, alaposan elkavarjuk, majd lassú tűzön kb. 40perc alatt készre főzzük.

6. Ha almát is szeretnénk bele tenni, azt az utolsó 10 percre tegyük csak, hamar megpuhul.